Blogs

« Back

Kresťanské ženy v Egypte sú „ľahkým terčom“ pre druhých

Kresťanské ženy v Egypte sú „ľahkým terčom“ pre druhých

Egyptskí kresťania, najmä tí, ktorí bojujú s chudobou, často zažívajú tlak aby konvertovali na islam zo strany susedov, kde je moslimská väčšina. Tieto tlaky niekedy prichádzajú vo forme finančných ponúk, návrhov na sobáš alebo dokonca nehoráznych obvinení a falošných obvinení za zločiny, ktoré nespáchali.

Kresťanské vdovy alebo kresťanské dievčatá, ktorým zomrel otec, sú ešte zraniteľnejšie voči vonkajším tlakom. Požadujú od nich, aby sa vzdali svojej kresťanskej viery a získali sociálno-ekonomickú podporu, ktorú dostanú pri konverzii na islam. 

Jeden nedávny prípad to ukazuje na živote kresťanskej vdovy a jej dospievajúcej dcéry. 

Po smrti svojho manžela táto odvážna žena pokračovala v prevádzkovaní ich rodinného trhu s potravinami v dedine. Syn ich susedky však začal obťažovať jej dospievajúcu dcéru. Keď sa v tejto veci obrátila na svojich susedv a s úctou ich vyzvala, aby ju nezneužívali, susedia jej povedali, že by mali nechať jej dcéru vydať sa za ich syna, aby mohla konvertovať na islam a bola vyvedená z „klamu svojej viery“. k pravému náboženstvu.“ Ak však odmietne konvertovať, majú právo robiť s jej dcérou, čo chcú. 

V strachu o život, budúcnosť a dôstojnosť seba aj svojej dcéry bola nútená presťahovať sa do novej oblasti. 

ICC sa snaží pomôcť ženám, ako sú tieto, premiestniť ich do bezpečných oblastí, vyhľadať nové pracovné príležitosti a poskytnúť emocionálnu a duchovnú podporu týmto ženám, ktoré vytrvajú v tlakoch spoločnosti. 

Zdroj aj foto : International Christian Concern